9 ρατσες σκυλων που ειναι πιο επιρρεπεις σε προβληματα των αρθρωσεων

Παρότι οποισδήποτε σκύλος μπορεί να αποκτήσει προβλήματα αρθρώσεων εξαιτίας της γενετικής προδιάθεσης και σωματοδομής, κάποιες ράτσες συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν τέτοιου είδους προβλήματα. Όλοι πρέπει να προσέξουμε για σημάδια πόνου των αρθρώσεων ή ακινησίας στα κουτάβια, ειδικά όταν τα σκυλιά μεγαλώνουν, αλλά υπάρχουν και οι ράτσες που είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν προβλήματα αρθρώσεων.

Όταν αγοράζετε ένα κουτάβι, πρέπει να μάθετε αν οι γονείς του ή τα κουτάβια σε άλλες γέννες έχουν παρουσιάσει θέματα στις αρθρώσεις, όπως η δυσπλασία του ισχίου. Εάν το σκυλί είναι ήδη μέλος της οικογένειάς σας και ανησυχείτε για την υγεία των αρθρώσεών του, μιλήστε με τον κτηνίατρό σας για ασκήσεις που βοηθούν στη διατήρηση της κινητικότητας, τις δραστηριότητες που πρέπει να αποφύγει, καθώς και ειδικά συμπληρώματα που χρειάζεται στη διατροφή του.

Παρακάτω θα βρείτε τις 9 ράτσες που είναι πιο επιρρεπείς σε προβλήματα των αρθρώσεων. Εάν έχετε μία από τις ακόλουθες ράτσες, καλό θα ήταν να είστε πιο προσεκτικοί με τον τετράποδο φίλο σας!

1. Γερμανικοί Ποιμενικοί

Δεν είναι κρυφό ότι οι γερμανικοί ποιμενικοί, είναι μία ράτσα με γενετική προδιάθεση στη δυσπλασία του ισχίου, καθώς και σε άλλα θέματα στις αρθρώσεις, όπως η αρθρίτιδα. Το να είστε προληπτικοί με το σκύλο σας μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή της σοβαρότητας των προβλημάτων, εάν τα αναπτύξει ο σκύλος σας.

2. Λαμπραντόρ

Τα λαμπραντόρ είναι επιρρεπή στην παχυσαρκία, κάτι που συνεπώς μπορείς να ενισχύσει την πίεση στις αρθρώσεις, καθώς όπως εμφανίζεται και στις περισσότερες ράτσες, να εμφανίσει δυσπλασία στο ισχίο και τους αγκώνες.

3. Dachshunds ή αλλιώς «λουκάνικα»

Με τον μακρύ, χαμηλό κορμό τους, τα «λουκάνικα» μπορούν να αναπτύξουν προβλήματα στη μέση, ειδικά αν τα μικρά σώματά του γίνουν υπέρβαρα. Η αποφυγή υπερβολικής πίεσης στην πλάτη και στον αυχένα μειώνει επίσης τον κίνδυνο για τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη.

4. Ροτβάιλερ

Όπως και άλλες μεγάλες ράτσες, τα ροτβάιλερ έχουν μία γενετική προδιάθεση στην ανάπτυξη δυσπλασίας του ισχίου και αγκώνα, καθώς και της αρθρίτιδας. Είναι επίσης επιρρεπείς σε διαταραχές οστεοχονδρωσίας (OCD), μια δυσπλασία στον αρθρικό χόνδρο, η οποία μπορεί να αποφευχθεί με σωστή διατροφή ή το σωστό συμπλήρωμα.

Προμηθεύσου εδώ το συμπλήρωμα για τον τετράποδο φίλο σου!

5. Newfoundlands (Σκύλος νέας γης)

Αυτοί οι αγαθοί γίγαντες, όπως και άλλες μεγάλες ράτσες, μπορούν να εμφανίσουν δυσπλασία του ισχίου ή του αγκώνα, καθώς και αρθρίτιδα σε νεαρή ηλικία. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι μεγαλώνουν πολύ γρήγορα.

6. Great Dane (Μεγάλος Δανός)

Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη ότι ο μεγαλόσωμος και αξιαγάπητος «Μεγάλος Δανός» έκανε αυτή τη λίστα. Όπως και με τις άλλες ράτσες, ο μεγάλος τους σκελετός και η γρήγορη ανάπτυξη μπορούν να οδηγήσουν σε δυσπλασία του ισχίου και του αγκώνα, όπως επίσης και σε αρθρίτιδα.

7. Αγίου Βερνάρδου

Όπως και στις άλλες μεγαλόσωμες ράτσες σκυλιών, τα πελώρια και γρήγορα αναπτυσσόμενα σώματα των σκύλων Αγίου Βερνάρδου μπορούν να προκαλέσουν πίεση στις αρθρώσεις, οδηγώντας σε προβλήματα όπως η αρθρίτιδα και η δυσπλασία του ισχίου.

8. Old English Sheep Dogs (Παλαιός Αγγλικός Ποιμενικός)

Αυτά τα μεγάλα σκυλιά είναι άλλη μία ράτσα που μπορεί να από τη δυσπλασία του ισχίου. Αυτό σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες πρέπει να προσέχουν για τυχόν ανάπτυξη της αρθρίτιδας.

9. Μαστίφ

Τα ισχυρά Μαστίφ είναι άλλη μία ράτσα που είναι επιρρεπής σε ισχαιμία και δυσπλασία των αγκώνων, κάτι που τα κάνει αυτομάτως υποψήφια και για αρθρίτιδα.

Πηγή : iheartdogs.com

Επιμέλεια και Μετάφραση : Hyaluron Pet